Wykonanie
Share the post "Surówka z
pora z
kukurydzą / Leek and corn salad"Dziś przedstawiam ekstra szybki, zdrowy i łatwy w przygotowaniu dodatek do każdego dania głównego. Pyszna i chrupiąca surówka z
pora i słodkiej
kukurydzy, z dodatkiem
śmietany i
majonezu z pewnością przypadnie wszystkim do gustu. Jest też bardzo szybka w przygotowaniu, więc tym bardziej polecam! Jeżeli lubisz takie chrupiące dodatki do dań głównych, polecam także surówkę z
marchewki i
pora, czy surówkę z
kapusty i
ananasa – wszystkie przepyszne!
Scroll down for recipe in English(2-3 porcje)Składniki:1 duży
por lub 2 mniejsze, tylko jasna część, pokrojone w cienkie plasterki1 mała puszka (ok. 170 g) słodkiej
kukurydzy, odcedzonej z zalewy1 łyżka
śmietany 18 %3 łyżki
majonezusól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Umieść
pora w durszlaku i przelej wrzątkiem żeby stracił swoją ostrość, po czym przełóż go do średniej miski.Dodaj
kukurydzę,
śmietanę i
majonez i dokładnie wymieszaj.Dopraw
solą i
pieprzem do smaku i podawaj!Smacznego!
English versionLeek and corn salad(2-3 servings)Ingredients:1 large leek or 2 smaller, washed and sliced, only light parts1 can (about 170 g) of sweet corn, drained1 tablespoon of cream 18%3 tablespoons mayonnaisesalt and pepper to tastePreparation:Place leeks in the colander,
pour over with boiling water to soften and transfer to a medium bowl.Add corn, cream and mayonnaise and mix well.Season with salt and pepper to taste and
serve!Enjoy!
Share the post "Surówka z
pora z
kukurydzą / Leek and corn salad"