Wykonanie
Mus czekoladowy z
awokado – bez
czekolady 🙂Bardzo zdrowy, pyszny i prosty
mus czekoladowy dla wegetarian. Do jego przygotowania nie użyłam
jajek,
czekolady,
śmietany czy
masła. Te składniki zastąpiłam pysznym
awokado,
bananem i
miodem, które nadają mu
słodyczy. Aby tego było mało cały
mus czekoladowy wzbogaciłam dodatkiem
masła orzechowego i
kakao.Mamy nadzieję, że prezentowany przepis przypadnie do gustu każdemu praktykującemu kuchnię wegetariańską. To są nasze początki w tym obszarze dlatego każdy komentarz czy opinia będzie niezwykle dla nas ważna. Dzięki temu nowe przepisy będą trafiały wprost w wasze upodobania. Tymczasem życzymy smacznego.
Składniki na
mus czekoladowy bez
jajek:1 dojrzałe
awokado4 dojrzałe
banany80 g
masła orzechowego w 100 % z orzeszków arachidowych35 g naturalnego
kakao3-4 łyżeczki
mioduszczypta
soli morskiejdowolne
owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Awokado obierz ze skórki, przekrój na pół, wyciągnij pestkę a miąższ pokrój na drobniejsze kawałki bezpośrednio do naczynia w którym wszystko będziesz blendować.
Banana obierz ze skórki pozbywając się jego końcówek.
Banana pokrój na drobniejsze paski do miseczki z
awokado. Dodaj do tego pozostałe składniki i zmiksuj wszystko na jednolitą, gładką masę. Podawaj w ozdobnych szklaneczkach z ulubionymi
owocami.