Wegetariański mus czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Mus czekoladowy z awokado – bez czekolady 🙂
Bardzo zdrowy, pyszny i prosty mus czekoladowy dla wegetarian. Do jego przygotowania nie użyłam jajek, czekolady, śmietany czy masła. Te składniki zastąpiłam pysznym awokado, bananem i miodem, które nadają mu słodyczy. Aby tego było mało cały mus czekoladowy wzbogaciłam dodatkiem masła orzechowego i kakao.
Mamy nadzieję, że prezentowany przepis przypadnie do gustu każdemu praktykującemu kuchnię wegetariańską. To są nasze początki w tym obszarze dlatego każdy komentarz czy opinia będzie niezwykle dla nas ważna. Dzięki temu nowe przepisy będą trafiały wprost w wasze upodobania. Tymczasem życzymy smacznego.
Składniki na mus czekoladowy bez jajek:
1 dojrzałe awokado
4 dojrzałe banany
80 g masła orzechowego w 100 % z orzeszków arachidowych
35 g naturalnego kakao
3-4 łyżeczki miodu
szczypta soli morskiej
dowolne owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Awokado obierz ze skórki, przekrój na pół, wyciągnij pestkę a miąższ pokrój na drobniejsze kawałki bezpośrednio do naczynia w którym wszystko będziesz blendować. Banana obierz ze skórki pozbywając się jego końcówek. Banana pokrój na drobniejsze paski do miseczki z awokado. Dodaj do tego pozostałe składniki i zmiksuj wszystko na jednolitą, gładką masę. Podawaj w ozdobnych szklaneczkach z ulubionymi owocami.
Źródło:http://panipanidomu.pl/wegetarianski-mus-czekoladowy