Wykonanie

Coś absolutnie fantastycznego! Domowe
kokosowe trufle a’la bounty, mogą być megazdrowe a do tego zrobisz je w kilkanaście minut i to z zaledwie kilku składników! Lubicie desery bez pieczenia ? Możecie też spróbować moich innych, równie prostych do zrobienia
trufli, np
czekoladowych z
migdałami i
migdałowo daktylowych !2 szklanki dobrej jakości
wiórków kokosowych1/4 szklanki mielonych
migdałów, opcjonalnie, ale polecam!1 puszka
mleczka kokosowego (tylko gęsta
śmietanka z wierzchu)3-4 łyżki
oleju kokosowego2 łyżki (lub do smaku) gęstego
miodu lub
syropu klonowegoPOLEWA:gorzka lub
biała czekolada, roztopiona i schłodzonaposypki
czekoladowewiórki kokosowemielone
migdały,
mąka kokosowaWszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i mieszamy by składniki dobrze się połączyły. Powinna powstać kleista masa – jeśli jest zbyt sucha, dodajemy nieco
mleczka kokosowego, jeśli zbyt rzadka – więcej
migdałów lub wiorków.Z masy formujemy kuleczki wielkości
orzecha włoskiego.Układamy na talerzu lub blaszce i schładzamy w lodówce ok 1 godzinę. (możesz pominąć ten etap jeśli bardzo się spieszysz:)Schłodzone kuleczki zanurzamy w roztopionej (i schłodzonej!)
czekoladzie lub obtaczamy w ulubionych dodatkach, układamy na woskowanym papierze do pieczenia i ponownie schładzamy.

absolutnie najprostsze, bezmączne i bezcukrowe brownie

batoniki zbożowo-
orzechowe
błyskawiczne tosty francuskie z
pomarańczami
błyskawiczny krem bounty z granolą,
bezą i
kokosową śmietanką