Wykonanie
« Rolady wieprzoweBardzo dobra do
ryby.Dla 4 osób:2 średnie
pory1/2 główki
białej kapusty1
jabłko1
marchewka4 łyżki
majonezu4 łyzki
jogurtu naturalnego1 łyżka
soku z cyrynysół,
pieprz,
słodka papryka w proszku1 łyżeczka posiekanej
natki pietruszkiPory przekroić wzdłuż, umyż i posiekać.
Kapustę posiekac, umyć i osączyć na sicie. Razem z
pore włozyć do miski, posolić, lekko ugnieśc i odstawić na 10 minut.
Jabłko obrać,
marchewke oczyścić i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dołożyc do akusty i
porów, wymieszać.
Jogurt wymieszac z
majonezem i
sokiem z cytryny. Doprawić do smaku
sola,
pieprzem i
papryką w proszku. Polac surówkę.

piątek, 19 sierpnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyDla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki
majonezu swiezo zmielony
czarny pieprz sol szczypta
cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w cSurówka z
buraczkówDla 4 osob: 5 sredniej wielkosci czerwonych burakow 1 duze
winne jablko 1 maly korzonek
chrzanu sol,
cukier sok z 1/2
cytryny 1-2 lyzki
oleju Buraki wyszorowacSurowka z
kapusty pekińskiej z
ogórkiemDo wiosny jeszcze trochę daleko, ale porcja witamin przyda się już teraz. Przepis z : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-pekinki-ze-swiezym-ogorkieSurówka z białej rzodkwi1 duża rzowdkiew 1
czerwona cebula pół pęczka
natki i
koperku olej sól,
pieprz Rzodkiew nacieramy na tarce, dodajemy cienko pokrojoną
cebulę, posiekaną
zieleninę