ßßß Cookit - przepis na Surďż˝wka z kapusty i pora

Sur�wka z kapusty i pora

nazwa

Wykonanie

« Rolady wieprzowe
Bardzo dobra do ryby.
Dla 4 osób:
2 średnie pory
1/2 główki białej kapusty
1 jabłko
1 marchewka
4 łyżki majonezu
4 łyzki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cyryny
sół, pieprz, słodka papryka w proszku
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Pory przekroić wzdłuż, umyż i posiekać. Kapustę posiekac, umyć i osączyć na sicie. Razem z pore włozyć do miski, posolić, lekko ugnieśc i odstawić na 10 minut. Jabłko obrać, marchewke oczyścić i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dołożyc do akusty i porów, wymieszać. Jogurt wymieszac z majonezem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku sola, pieprzem i papryką w proszku. Polac surówkę.
piątek, 19 sierpnia 2016, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
Dla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki majonezu swiezo zmielony czarny pieprz sol szczypta cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w c
Surówka z buraczków
Dla 4 osob: 5 sredniej wielkosci czerwonych burakow 1 duze winne jablko 1 maly korzonek chrzanu sol, cukier sok z 1/2 cytryny 1-2 lyzki oleju Buraki wyszorowac
Surowka z kapusty pekińskiej z ogórkiem
Do wiosny jeszcze trochę daleko, ale porcja witamin przyda się już teraz. Przepis z : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-pekinki-ze-swiezym-ogorkie
Surówka z białej rzodkwi
1 duża rzowdkiew 1 czerwona cebula pół pęczka natki i koperku olej sól,pieprz Rzodkiew nacieramy na tarce, dodajemy cienko pokrojoną cebulę, posiekaną zieleninę
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/08/Surowka-z-kapusty-i-pora.html