Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor cookwell

Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)75 dag
twarogu półtłustego3/4 kostki
masła3 kolorowe
galaretki3 łyżki
cukru2 opakowania
herbatnikówKolorowy sernik na zimno - sposób przygotowania: Spód tortownicy posmarować
margaryną i wyłożyć
herbatnikami.
Ser i
masło podzielić na 3 równe części. W 3 naczyniach rozpuścić po 1
galaretce (zmniejszyć o połowę ilość
wody podanej na opakowaniu). Rozmiękczone
masło zmiksować z
serem, 1 łyżką
cukru,
potem wlać stopniowo ostudzoną
galaretkę. Masę włożyć na spód tortownicy i odstawić do stężenia na około 20 minut do lodówki. Tak samo postępować z pozostałymi 2
galaretkami. Po ułożeniu ostatniej warstwy
galaretki, całość włożyć na ok 10 minut do lodówki, po czym wyjąć i ułożyć na wierzch dowolne
owoce. Całość ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!!Letnie i lekkie przepisy: Sernik na zimno z
winogronami i
granatemŚwiąteczne serniki naszych blogerów

: agma, zpiekarnika.blogspot.com Sernik na zimno potrzebuje trochę czasu, ale za to nie wymaga wiele pracy. Można go przygotować dzień wcześniej i po prostu zapomnieć o nim na kilka godzin. Kolorowy sernik na zimno Składniki: 4 szt
galaretki różne kolory 500 g
twaróg homogenizowany 330 ml
śmietana