ßßß Cookit - przepis na Quinoa z tofu i ciecierzycą

Quinoa z tofu i ciecierzycą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor eksperymentalnie.com
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
120 g komosy ryżowej(quinoa)
150 g ugotowanej ciecierzycy lub ciecierzycy z puszki
150 g twardego tofu
3 garście orzechów włoskich bez łupin
1-2 łyżeczki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
zioła prowansalskie
mielona wędzona papryka
pieprz
sos sojowy
marynata do tofu :
łyżka sosu sojowego jasnego
łyżka sosu ostrygowego
łyżeczka oleju sezamowego
łyżeczka octu ryżowego
Quinoa z tofu i ciecierzycą - sposób przygotowania: Tofu pokrój w mniejsze kawałki np. w kostkę, wymieszaj w składnikach marynaty i odstaw na ok. 20-30 minut, aby tofu nabrało smaku marynaty. W czasie marynowania ugotuj komosę ryżową w stosunku 1:2 (komosa:woda). Przełóż do miski i odstaw pod przykryciem, aby nie uciekło ciepło. Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni teflonowej. Tofu usmaż na patelni teflonowej z odrobiną oleju sezamowego, ma być rumiane z chrupiącą skórką. Quinoa wymieszaj z ziołami prowansalskimi, papryką, pieprzem i pietruszką/kolendrą. Dodaj ciecierzycę, tofu i część orzechów włoskich. Rozłóż do miseczek. Posyp pozostałymi orzechami. http://www.eksperymentalnie.com/
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163549684/quinoa z tofu i ciecierzyca/p