Wykonanie

kremowy deser z
kaszy manny z domową
czekoladową granolą i
truskawkamicreamy semolina dessert with chocolate granola and strawberries

Lekko zmodyfikowana
kaszka zobaczona po raz pierwszy u Futrzakowej, która z kolei inspirowała się przepisem znalezionym w starej książce z przepisami kuchni polskiej. Wyszła bardzo kremowa, słodka i delikatna. Aż chciałoby się jeszcze trochę nad nią posiedzieć... A zdecydowanie trzeba będzie ją powtórzyć.No cóż, czas zwracać do szkoły. Nie jestem jeszcze w pełni zdrowa, ale czuję się o wiele lepiej niż trzy dni temu. Pomijając pobudkę o 4. Bezsenności, nie wracaj. Nie chcę dłużej zwlekać, i tak mam sporo zaległości do nadrobienia.
Piję kawę. Za oknem jasno. Nieśmiało
słonecznie. Może w końcu przyszła wiosna?

- 3 płaskie łyżki
kaszy manny- 1 szklanka
mleka- 1
żółtko- 1 łyżka
masła- 1 łyżka
cukru trzcinowegoŻółtko miksujemy z rozpuszczonym
masłem i
cukrem.
Kaszę gotujemy na
mleku. Kiedy zgęstnieje, dodajemy masę jajeczno-
maślaną, mieszamy jeszcze chwilę, a następnie przelewamy do miseczki.Swoją
drogą, słyszeliście o tym, że w lipcu ma zostać usunięte Google Reader? Usunięcie możliwości obserwacji danego bloga nie jest zbyt optymistycznym pomysłem, jednak... cóż, zawsze zostają inne sposoby.Ciekawych przekierowuję do artykułu .