No i czas na kolejną odsłonę warsztatowych przygód w Polskiej Akademii Kulinarnej.Składniki180g filetu z tuńczykaMarynata60g oliwy z oliwek1 ząbek czosnku1 łyżeczka suszonej bazylii1 mała ostra papryczkasól, pieprzSos40g oliwy z oliweksok z połówki cytrynyskórka starta z połówki cytryny1 ząbek posiekanego czosnku1 posiekany pomidor bez skórki3 posiekane oliwki Kalamates bez pestek1 łyżka posiekanej świeżej bazyliisól, pieprz1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy1 opakowanie buraczków puree Hortex200g cebuli100ml śmietany 30%WykonanieSkładniki marynaty wymieszać. Zamarynować w niej tuńczyka przez godzinę.Wszystkie składniki sosu wymieszać. Tuńczyka grillować polewając sosem. Cebulę zeszklić na oleju, dodać puree z buraków i śmietanę. Odparować połowę płynu.Na talerzu ułożyć mikssałat skropiony oliwą z oliwek. Na nim ułożyć tuńczyka. Podawać z puree z buraków.A jeżeli nie macie wszystkich produktów to zapraszamy na zakupy do LIdla, gdzie właśnie trwa tydzień francuski.