ßßß Cookit - przepis na Jajka z chorizo i ziołami

Jajka z chorizo i ziołami

nazwa

Wykonanie

7 września, 2015 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Jesień idzie. Na pewno przydadzą się przepisy na treściwe śniadania .
Jajka z chorizo i ziołami – przepis (porcja dla 1 osoby):
4 plasterki chorizo
2 jajka
świeże zioła
sól
Na patelni o średnicy nie większej niż 20 cm układamy 4 plastry chorizo, podsmażamy je chwilę. Następnie wybijamy na nie dwa jajka, posypujemy je solą i smażymy tak długo, by łatwo byłoby przewrócić je na drugą stronę. Po przewróceniu smażymy całość jeszcze chwilę, przekładamy na talerz i posypujemy świeżymi posiekanymi ziołami.
Podobne wpisy
Ciasto francuskie z budyniem i świeżymi jagodami
Herbatniki z mascarpone i malinami
Niebanalne śniadanie – jajka pieczone z szynką, kalarepa i szpinak duszone na maśle i tosty
Jajka z pieczarkami, serem, prosciutto crudo i kaparami
Kakaowe pancakes z pomarańczami
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/jajka-z-chorizo-i-ziolami