ßßß Cookit - przepis na Deser rabarbarowy – przepis na śniadanie

Deser rabarbarowy – przepis na śniadanie

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Właściwie to było moje dzisiejsze śniadanie
Jejku! Już nie mogę się doczekać pełnego sezonu na to warzywo, w tym roku rozbudowuję swoją działalność przetwórczą i dżemu rabarbarowego będzie co najmniej 30 słoików ( lub więcej ). Na pewno widzieliście go w wielu moich potrawach na blogu. Moim zdaniem rabarbar to prawdziwe cudo, a z wanilią jest po prostu niesamowite.
Składniki:
150-200 g ( op. ) serka wiejskiego
500 g rabarbaru
2-3 łyżki cukru z wanilią klik
1 łyżka cukru np. brązowego
2 łyżki granoli klik
Przygotowanie:
Rabarbar myjemy, oczyszczamy z twardych błon, kroimy w kostkę ( około 1 cm x 1cm ) zasypujemy cukrami i odstawiamy na 3-4 godziny. Po tym czasie warzywo podsmażamy w powstałym soku aż zmięknie ( około 5 minut ) i studzimy. Najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej.
Zimny rabarbar wylewamy na serek, posypujemy granolą.
Smacznego!
a tu rabarbar w plenerze
idealne wiosenno letnie śniadanie
Powiązane notki:
Krem ciasteczkowy na śniadanie
„Indyjska” kasza manna czyli nuty orientu na śniadanie
Nocna owsianka na drugie śniadanie!
Ekspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananowe
Pancakes ciasteczkowe – przepis w 5 minut!
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/05/10/deser-rabarbarowy-przepis-na-sniadanie