Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Zainspirowana forum diety dukana i wykorzystaniem
mleka w proszku do ciast zamiast
mąki, postanowiłam dołożyć coś od siebie w tym temacie. Jako ,że jestem uzależniona od placków na śniadanie, dodałam je właśnie do nich. Efekt jest bardzo dobry z pewnością zrobię je jeszcze nie raz, dobrze, że dzięki blogowi zapisuję swoje improwizacje : )Składniki na 1 porcję:4 łyżki
płatków owsianych3 łyżki
otrębów3 łyżki
mleka w proszku1
białko,
żółtko proponuję odłożyć na obiad1 szklanka
kefiru1/2 łyżeczki
sody3
daktyle dla osłody ( można dać
cukru ,
miodu lub
rodzynek lub nawet słodzika )ulubione dodatki:u mnie
ser biały ok 50g,
kefir reszta z opakowania oraz
marchewka i
miódSkładniki sypkie wymieszać w misce i zalać
kerfirem z
białkiem. Wymieszać dokładnie, wkroić
daktyle lub dosłodzić do smaku i odstawić na 10-15 minut, w tym czasie możemy wykonać np poranną toaletęSmażymy na tłuszczu lub bez, podejrzewam , że smażone na
oleju z odrobiną
masła byłyby przepyszne! Jak już
pisałam smażymy do bąbelków z wierzchu i obracamy, najszybciej jest kiedy przykryjemy je na chwilę pokrywką. Podałam na
marchewce przekładane
miodem i co trzy placki plasterkiem
sera, jak już niejednokrotnie nadmieniałam, jest to przepis baza, jedzcie z tym co akurat macie w domu,
dżemem,
masłem orzechowym, innym kremem z
bakaliami lub
serkiem smakowym.Smacznego !
a w tle
herbata z hibiskusa i witaminyPowiązane notki:Pancakes z
bananem i
daktylamiPancakes
jabłkowe z
czekoladą,
twarożkiem i
daktylamiPancakes bezglutenowe z sosem z
fasoli i
miodemPancakes z dwóch szklanekPancakes jaglane z
jabłkiem i
rodzynkami