Wykonanie
Sooooooo gooooood…Sładniki:2
serki Camembert1 średnia
cebula1 garstka
suszonej żurawiny1 „chlust”
octu balsamicznego1 „chlust”
Jack Daniel’ssok z 0,5
pomarańczy1 łyżeczka
mioduostra paprykapieprzsólpieczywonagrzej piec do 200 C
cebulę pokrój w piórkaprzełóż na mała patelnię, posyp
solą i smaż na średnim ogniu (często mieszając) aż zmięknie i się przyrumienidodaj
żurawinę i
ocet balsamiczny, mieszaj aż
ocet wyparujedodaj
Jack Daniel’s, mieszaj aż
alkohol wyparujedodaj sok z
pomarańczy i
miód, dopraw
ostrą papryką i
pieprzemduś (często mieszając) do momentu, aż sok wyparujeprzekrój
Camembert na pół tak, żeby powstały 2 dyski
serawyłóż foremkę do pieczenia pergaminem, włóż połówkę
sera skórką do dołu, nałóż połowę
dżemu i zamknij górną połową
sera tak, żeby skórka była na wierzchupowtórz czynności z pkt 8 i 9 z drugim
serem ;)wstaw do piekarnika na ok 5 minutpo wyjęciu z pieca natnij skórkę, żeby móc się łatwiej dostać do ciągnącego się wnętrzapodaj z
pieczywem :)Smacznego! :)…Ingredients:2
Camembert cheeses1 medium onion1 handful of dried cranberries1 „splash” of balsamic vinegar1 „splash” of
Jack Daniel’sjuice of 0 , 5 orange1 tsp of honeyhot pepperblack peppersaltbreadpreheat your oven to 200 Cslice the onionadd to a small pan, sprinkle with salt and cook on a medium heat (stirring often) until soft and a bit brownadd cranberries and balsamic vinegar, stir until vinegar evaporatesadd
Jack Daniel’s, stir until
alcohol evaporatesadd orange juice and honey, season with hot pepper and black peppersimmer (stirring often) until juice evaporatescut
Camembert to get 2 disks of cheeseput some baking paper into a small
mold, put one piece of cheese into it (
mold skin down), cover with half of onion jam and „close” with other half of cheese (
mold skin up)repeat points 8 and 9 with the second cheese ;)put molds into the oven for 5 minuteswhen you get them out cut the
mold skin diagonally, so it would be easier to get to the gooey center
serve with breadBon appetit! :)