12 stycznia 2014Włoskie tościki MartynySkładniki:Na 15 tostów:15 kromek chleba tostowego15 plasterków sera żółtego ( u nie gouda)2 kulki sera mozzarella15 plasterków pikantnego salami2 duże pomidory3 duże pieczarkiłyżeczka suszonejbazylii łyżeczka chiliPrzygotowanie:Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki z pomidorami.Na każdą kromkę pieczywa układamy:Plaster sera żółtego, salami , pomidora , pieczarki oraz mozzarellę.Wierzch posypujemy bazylią oraz chili .Tosty układamy na blaszce wysmarowanej masłem , pieczemy ok 15 min w 180 st. do rozpuszczenia się sera.Tościki najlepsze są gorące prosto po wyjęciu z piekarnika , pasował też będzie dodatek sosu czosnkowego lub ketchupSmacznegoPost navigation← Niby zwykły kalafior ale z dodatkiem smażonego czosnku staję się pyszną jarzynką do obiadu lub samodzielne danie. Zapraszam :)Zapraszam na pyszną i sytą zapiekankę idealną na szybki i tani obiad :) →