Wykonanie
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny15 grudnia 2015 wystartowała akcja charytatywna „Mądre, piękne i gotują” . W ramach projektu sześć znanych szefowych kuchni wyda specjalną kolację. Powstał też wyjątkowy kalendarz z przepisami i portretami autorek dań. Wpływy z akcji organizowanej przez kobiety zostaną przeznaczone na wsparcie innych kobiet - osieroconej rodziny restauratora.Akcja „Piękne, mądre i gotują” składa się z dwóch elementów:
,Renata Targosz, 30 grudnia 2015 - 13:33Czytaj dalej
W poszukiwaniu MasterchefaMoi
Drodzy,Na tydzień opuściłam nasze bistrowe dziecko. Ale nie na rzecz mojej domowej kuchni.
,Renata Targosz, 10 maja 2013 - 21:06Tagi:Czytaj dalej
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Z małym poślizgiem, ale jest. Przegląd najpopularniejszych przepisów na blogu powstał na bazie statystyk, ale przesianych. Nie chciałam, aby w rankingu pojawiły się te, które wybrał głównie Google - to w końcu nie 'walka" na dobre wypozycjonowanie.Pominełam te, które uplasowały się w czołówce, ale są 'tylko" przepisami podstawowymi oraz wpisy, które - choć popularne - przepisami nie są.
,Renata Targosz, 15 stycznia 2013 - 21:18Tagi:Czytaj dalej
Wesołych ŚwiątKochani,życzę Wam cudownych Świąt Bożego Narodzenia.Pełnych
magii, zadumy i miłości.W gronie najbliższych i najkochańszych.Przy jedzeniu, które obudzi wspomnienia.ściskam Was świątecznie i dziękuję za to, że jesteścieRenata
,Renata Targosz, 24 grudnia 2012 - 13:31Tagi:
Ręczne zapiski na pożółkłych kartkachTo będzie krótka opowieść o długiej historii. Właśnie piekę pierniki według przepisu mojej Babci. Znalazłam go w pożółkłej książce kucharskiej, której kartki przełożono dawno temu równie pożółkłymi już teraz luźnymi kartkami w niebieską linię. Pochyła kaligrafia nakreśla recepturę na sernik, tort kartoflany i
obwarzanki drożdżowe. Czy zauważyliście kiedyś, że pismo pokolenia urodzonego przed II wojną światową jest takie charakterystyczne?
,Renata Targosz, 16 grudnia 2012 - 14:02Tagi:Czytaj dalej
Terra Madre Day i Wigilia w 12 odsłonachLokalne produkty, świadomość konsumpcyjna oraz odpowiedzialna produkcja wysokiej jakości żywności - te idee popierać
będę zawsze. I tym kieruje się koncepcja Terra Madre, której poświęcone są dzisiejsze spotkania slowfoodowe w blisko 150 krajach na całym świecie. Z tej okazji Slow Food Cracovia zorganizowała warsztaty kulinarne - w których miałam okazję uczestniczyć.
,Renata Targosz, 10 grudnia 2012 - 17:44Tagi:Czytaj dalej