Wykonanie
Jagoda Goji zapewnia nam 18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych. Jest znany ze swoich właściwości spowalniających starzenie.
Suszone morele zawierają bardzo dużo żelaza, wpływają na wygląd i jędrność skóry, jednocześnie poprawiając nasze trawienie.
Moje Otrębuski składają się z:
otrębów pszennychpłatków z
mąki razowej i
otrębów pszennychsuszonych moreliPrzygotowanie:
Składniki mieszamy ze sobą.
Jagody Goji i
morele możemy rozdrobnić. Przechowujemy w szczelnym pojemniku. Do Otrębusków możemy dodać świeże
owoce -
śliwki,
banany,
kiwi.
Płatki i
owoce możemy zabrać do pracy - połączyć z
mlekiem czy
jogurtem i zjeść na śniadania czy drugie śniadanie.Sposoby podania:Z
odtłuszczonym mlekiemZ
jogurtem naturalnym z odrobiną
serka maskarponeWersja dla dzieci: z
serkiem waniliowym