Wykonanie
Dzisiaj mam propozycję dla osób lubiących
likiery.
Likier śmietankowo - kajmakowy może być traktowany również jako dodatek do
lodów (wersja dla dorosłych).
Składniki:300 ml
śmietanki 30 % (duże opakowanie)300 ml = 400 g krówkowej masy kajmakowej (opakowanie)300 ml
scotch whisky300 ml
wódkiWykonanie:Do naczynia wkładamy masę kajmakową i wlewamy
śmietankę. Mieszamy i odstawiamy na 30 - 40 minut. W międzyczasie całość kilka
razy mieszamy, aby masa kajmakowa się rozpuściła.Dolewamy
whisky i
wódkę, mieszamy, przelewamy do butelki i trzymamy w chłodnym miejscu 3 dni. Codziennie potrząsamy butelką, aby składniki dokładnie się połączyły.Po tym czasie delektujemy się pysznym, słodkim
likierem.Smacznego :)