Wykonanie
Witam wszystkich w kolejnym miesiącu blogowania!Aż trudno uwierzyć, ale Lepszy Smak „zatoczył już pełen obrót” i właśnie wchodzi w drugi rok swego istnienia :)Było to możliwe dzięki Waszym konstruktywnym komentarzom oraz wszystkim pochwałom!Bardzo dziękuję, że zaglądacie i… wracacie ponownie :)Zgodnie z tradycją, chciałabym się z
Wami podzielić nowościami oraz notowaniami z ostatniego miesiąca.Kwiecień był bardzo „gorącym” miesiącem dla wszystkich blogów kulinarnych. Wiele osób szukało inspiracji i konkretnych przepisów Wielkanocnych. Nic więc
dziwnego, że nr 1 na moim blogu był przepis na sernik na zimno w formie Paschy.Kolejne przepisy, po które chętnie sięgaliście to:Sernik na zimno z
malinamiWarzywa zapiekane z
fetąWielkanocne ptasie mleczkoPieczony
kurczak po polskuDomowa
biała kiełbasaKurczak i
kalafior w
sosie pomidorowymBaleron z
indykaCaponata z
figami i piniami
Jaja wielkanocne
Jednocześnie chciałabym wspomnieć o dwóch wydarzeniach, w których mogłam brać udział właśnie dzięki prowadzeniu bloga kulinarnego.Zaproszona przez firmę Makro, uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych dla blogerów . W czasie warsztatów pod
okiem uznanych Kucharzy i w profesjonalnie wyposażonych kuchniach przygotowywaliśmy pasztet z
drobiowych wątróbek, aromatyzowany
winiakiem z dodatkiem
galaretki jabłkowej.Uzupełnieniem warsztatów poświęconych
serom i
pasztetom był wykład o winach oraz ich degustacja :)Fajnie było poznać na żywo kulinarne blogerki, które do tej
pory znałam jedynie poprzez strony ich blogow. Na bardzo ciekawą relację uzupełnioną wspaniałymi zdjęciami zapraszam do mojej warsztatowej partnerki, przesympatycznej studentki z Krakowa – Atrii C. z bloga
Ziołowy Zakątek.
Jednocześnie, chciałabym wszystkich zainteresowanych zaprosić do przeczytania pierwszego w moim życiu wywiadu jakiego udzieliłam na zaproszenie portalu We-dwoje ;)Jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i wsparciePzdr serdecznieAniado