Jedną z moich ulubionych zup są flaki, które możemy zrobić na wcześniej ugotowanym rosole.Składniki1kg opakowanie pokrojonych obgotowanych flaków½ kurczaka wiejskiego½ kg mięsa wołowego rosołowego2 marchewki1 pietruszkaSelerPorCebulaListek laurowyKilka ziaren zielaPieprz czarny KamisSól Kamiswarzywa suszone SysSposób przyrządzeniaRozmrożone flaki przegotować przynajmniej dwa razy zmieniając wodę po zagotowaniu.Następnie zalać wodą i gotować do miękkości. Kiedy są miękkie odcedzićZ kurczaka , wołowiny, warzyw ,przypraw ugotować wywar rosołowy 2-3 litry na wolnym ogniu około 2 godziny.Następnie wyjąc mięso i warzywa włożyć do rosołu wyparzone i ugotowane flaki., warzywa stare na tarce. Doprawić przyprawą do zup maggi ,pieprzem czarnym Kamis, solą i majerankiem .wsypać warzywa suszone Doprawić tak, żeby były pikantne. Całość jeszcze gotować około 30 minut