Do przygotowania tej propozycji makaronu potrzebne będą:200 g razowego spaghetti300 g surowego łososia150 g czerwonego pesto50 g suszonych pomidorów2 garście rukolikilka ziaren zielonego pieprzuPodane proporcje wystarczą do przygotowania dania dla 2 osóbMakaron gotujemy na wolnym ogniu, od zagotowania wody około 10-15 minut, tak by był idealnie al dente:). Ugotowany, jeszcze gorący łączymy z pomidorowym pesto i dokładnie mieszamy.Świeżego łososia kroimy w paski, skrapiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i zielonym pieprzem w ziarnach. Łososia smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut.Suszone pomidory kroimy w paski.Spaghetti z pesto porcjujemy na talerzu, obok układamy smażonego łososia oraz paski suszonych pomidorów. Na wierzchu układamy garść rukoli i gotowe.Szybkie, proste i bardzo dobre danie. Polecam!