Wykonanie
Zielona sałatka o delikatnym,wytrawnym i orzeźwiającymsmaku jest idealna na corazbardziej upalne dni.Jedno
awokado przekroiłam na pół, wyjęłam pestkę,obrałam ze skóry i pokroiłam w kostkę. Świeży
ogórek umyłam i pokroiłam w słupki wraz ze skórką.6
łodyg selera naciowegoobrałam z włókien i pokroiłam w kosteczkę. Jedno twarde,
winne jabłko pokroiłam w kostkę.Składniki połączyłam, dodałam sok wyciśnięty z jednej
limonki,pęczek posiekanego
koperku i dwie szczypty
białego pieprzu.Wstawiłam do lodówki.Gdy
sałatka wystarczająco się schłodziła wlałam chlust
oliwy.Talerze przybrałam wianuszkiem z
truskawek, pośrodku ułożyłam
sałatkę.Każdą porcję obsypałam plasterkami
sera rokpol,uwieńczyłam różą z
dojrzewającej szynki.
Skropiłam oliwą.Bardzo smacznie i radośnie polecam :)