ßßß Cookit - przepis na Wiosenna sałatka z awokado i rokpolem

Wiosenna sałatka z awokado i rokpolem

nazwa

Wykonanie

Zielona sałatka o delikatnym,
wytrawnym i orzeźwiającym
smaku jest idealna na coraz
bardziej upalne dni.
Jedno awokado przekroiłam na pół, wyjęłam pestkę,
obrałam ze skóry i pokroiłam w kostkę. Świeży ogórek umyłam i pokroiłam w słupki wraz ze skórką.
6 łodyg selera naciowego
obrałam z włókien i pokroiłam w kosteczkę. Jedno twarde,
winne jabłko pokroiłam w kostkę.
Składniki połączyłam, dodałam sok wyciśnięty z jednej limonki,
pęczek posiekanego koperku i dwie szczypty białego pieprzu.
Wstawiłam do lodówki.
Gdy sałatka wystarczająco się schłodziła wlałam chlust oliwy.
Talerze przybrałam wianuszkiem z truskawek, pośrodku ułożyłam sałatkę.
Każdą porcję obsypałam plasterkami sera rokpol,
uwieńczyłam różą z dojrzewającej szynki. Skropiłam oliwą.
Bardzo smacznie i radośnie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2011/04/wiosenna-saatka-z-awokado-i-rokpolem.html