Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA
MIĘSNEPRZYSTAWKIpasztet z gęsi domowej roboty



Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:1 kg
surowego boczku bez skóry1 kg
wątróbki drobiowej1
gęś3
cebule2 główki
czosnku5
kajzerek6
jajek5
liści laurowych20 ziaren liści10
ziela angielskiego4 łyżki
solipo ugotowaniu
pieprz do smaku2 łyżki minimum10 słoików 0 . 5 lWykonanie:Gęś+
boczek wraz z
cebulą ,
liściem laurowym,
zielem angielskim ,
pieprzem oraz
solą gotujemy 1.5 h na średnim ogniu.Wrzucamy
wątróbkę i gotujemy następne 0,5 h

.Wyciągamy ,po wystygnięciu mielimy wraz z namoczonymi w wywarze
kajzerkami..dodajemy posiekany
czosnek.wbijamy
jaja i
pieprz mielony .dokładnie mieszamy.

Wkładamy w słoiki i gotujemy 1 h.Część pasztetu wkładamy do wysmarowanej formy wysypanej
bułką tartą .pieczemy w piekarniku o temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę..

Z takiej porcji wychodzi 12 słoików 0 . 5 litra + u mnie foremka z zapiekanym pasztetem.Ponoć niebo w gębiePowiązany przepis:pieczeń z
karkówki pieczona w brytfanniesurówka z
ogórków i
rzodkiewkiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej