Wykonanie
Cześć =) Zapraszamy na kolejny poczęstunek z gęsią
watróbką w roli głownej.Tym razem jako przystawka lub danie
śniadaniowe: na toście w
jajku =)

Potrzebne będą (na jedną porcję):- 1
jajko- 2 nieduże kromki
chleba lub
bagietki krojonej ukośnie- trochę
masła do usmażenia tostów- 2 duże gęsie
wątróbki (lub 3 mniejsze)-
mąka do oprószenia-
smalec gęsi (lub inny tłuszcz do smażenia-
sól i
pieprz-listki
bazylii lub inna
zielenina do dekoracjiSposób wykonania:1)
Jajko rozbełtujemy w talerzu lub płytkiej misce, przyprawiamy
solą i
pieprzem.2) Wkładamy do niego kromki i moczymy z obu stron.

3) Na patelni podgrzewamy
masło i smażymy kromki z
jajkiem z obu stron, do lekkiego zarumienienia.

4) Na drugiej patelni rozgrzewamy
smalec z gęsi i smażymy w nim oprószone
mąką wątróbki, po ok. 7 minut z każdej strony, aż przestanie wyciekać z nich krwista
woda.5) Po usmażeniu posypujemy
wątróbki solą i
pieprzem i układamy na tostach.

Smacznego =)Agnieszka