Wykonanie
Oto moja wersja sławnej już zupy meksykańskiej. Zapraszam!Składniki na 4 porcje.

Składniki:500 g
mięsa mielonego wołowego1
cebula1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy1 puszka
pomidorów krojonych1 mała
papryczka chili1 łyżeczka
soku z limonki1 ząbek
czosnku1 l
wodyOliwa z oliwek do smażeniaUlubione
przyprawy:
kminek, czerwona
słodka papryka,
oregano,
bazylia itd.
Sól morska, świeżo mielony
pieprzDodatkowo:Tortilla nachos

Przepis:
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej
oliwie do zeszklenia. Następnie dodajemy
mięso mielone, pokrojoną
papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku i smażymy do momentu aż
mięso będzie gotowe. Następnie zalewamy
mięso wodą, dodajemy
fasolę (razem z płynem), odsączoną
kukurydzę oraz zmiksowane
pomidory. Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Do zupy dodajemy ulubione
przyprawy -
słodką paprykę,
oregano,
bazylię,
kminek oraz
sól i
pieprz. Na koniec dodajemy łyżeczkę
soku z limonki. Zupę podajemy w towarzystwie Tacos.
