Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 80 gramów
masło 40 gramów
ser gouda 30 gramów
ser cheddar 30 gramów
ser ementaler 30 gramów
mleko 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
żółtko 1 sztuk
sałata według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mąkę wyrobić z
masłem i szczyptą
soli na gładkie ciasto, zawinąć w folię i wstawić na 1h do lodówki.
Ser pokroić w małą kostkę i wymieszać z
mlekiem,
natką,
jajkiem oraz
żółtkiem, doprawić
solą i
pieprzem.Ciasto podzielić na pół i nałożyć do 2 natłuszczonych małych foremek. Rozdzielić masę
serową i nałożyć na ciasto. Piec ok. 35 minut w 200 stopniach. Wyjąć z foremek i podawać na liściach
sałaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremKomentarze:Autor: wieslawal64Data: 2008-12-09Ładnie przyozdobione, wygląda jak placuszek.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: