Wykonanie
Jako, że znudziła mi się zwyczajna
pierś z kurczaka, postanowiłam zacząć próbować nowych kombinacji z nią w roli głównej. Dzisiejsza była mięciutka, soczysta i pełna smaku!
SKŁADNIKI (na 1 porcję; 2 cienkie kotlety - 140 kcal):100 g
filetu z piersi kurczakaniecała łyżka
musztardy (u mnie rosyjska, bardzo ostra)łyżka
zarodków pszennychszczypta mielonej
papryki ostrejszczypta
czosnku mielonegołyżeczka
soku z cytrynyPRZYGOTOWANIE:1.
Mięso zmielić lub jak to zrobiłam ja, pomaltretować tłuczkiem.2. Zmieszać
mięso z pozostałymi dodatkami i pokropić je
sokiem z cytryny.3. Na rozgrzaną patelnię grillową kłaść płaskie kotlety. Nie wymagają długiego smażenia.Smacznego! :)