Wykonanie
Już prawie zapomniałam o tych ciasteczkach, są wyjątkowo smaczne i przypominają mi się z nimi same wyjątkowe chwile spędzone z mamą w kuchni podczas ich przygotowywania. Uwielbiam te pierożki, rozpływają się w ustach...i ich największa wada- znikają bardzo szybko.Pierożki są kruchutkie i nie czuć n nich wcale
drożdży. Jeśli zdecydujecie się na ich wykonanie, od razu zróbcie z podwójnej porcji...naprawdę warto, zapraszam :)

Składniki:3 szklanki
mąki,250 g
masła lub
margaryny,2 łyżeczki
suszonych drożdży,300 g
śmietany,2 łyżeczki
cukru waniliowego,Nadzienie:
marmolada lub
dżem,Z podanych składników zagnieć ciasto krucho-
drożdżowe.

Zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.

Wyjmij z lodówki ciasto i rozwałkuj na grubość około 4 mm, wykrawaj szklanką lub małym słoikiem kółka.Nakładaj po łyżeczce
dżemu, zlepiaj brzegi, układaj na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez około 25 minut.Po upieczeniu posyp
cukrem pudrem.

Smacznego :)