PDFJako, że w sobotę minął kolejny nasty miesiąc od dnia zaręczyn to postanowiliśmy to uczcić czymś pysznym. Jako, że od kilku dni chodziło za nami coś lekkiego wybraliśmy Sałatkę Cezar i białe półsłodkie wino.Składniki:mieszanka sałat z rukolą,średni pomidorpół świeżego ogórkapierś z kurczaka (ok. pół kg)grzanki pszennepół puszki kukurydzymajonezjogurt naturalnyprzyprawa tzatzykiprzyprawa kebab - gyrosser tarty (twardy np. parmezan)Przygotowanie:1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w łyżce oliwy i łyżce przyprawy do gyrosa i odstawiamy na 20 - 30 minut do lodówki.2. Chleb tostowy kroimy w kostkę i rumienimy na patelni z niewielka ilością oliwy.3. Ok. 150 - 200 gr. jogurtu łączymy z 2 łyżkami majonezu i 2 łyżeczkami przyprawy tzatzyki i odstawiamy do schłodzenia.4. Smażymy kurczaka na łyżce oliwy, osączamy nadmiar tłuszczu i odstawiamy do wystygnięcia.5. Mix sałat rwiemy ma mniejsze części, dodajemy pokrojonego w drobną kostkę pomidora i ogórka, oraz odsączoną kukurydzę.6. Całość posypujemy częścią startego sera, mieszamy i dodajemy resztę sera, ponownie mieszamy.7. Dodajemy kurczaka oraz sos i całość mieszamy.8. Posypujemy grzankami i delikatnie mieszamy.9. Podajemy zaraz po przygotowaniu ze schłodzonym białym winem.SMACZNEGO!!!PDF