Wykonanie
Musicie koniecznie spróbować! Nawet nie sądziłam, że
melon na ciepło jest taki pyszny! Połączenie z grillowanymi
krewetkami,
melisą i cudownym gęstym
sosem jest chyba moim ostatnio najpyszniejszym odkryciem....
krewetkimelon miodowyświeża
melisa2 łyżki
olejusos2/3 szklanki
soku pomarańczowego2 łyżki
miodu1 cm świeżego
imbiruewentualnie szczypta
płatków chilli
Krewetki rozmroziłam - kupiłam podgotowane - opłukałam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. W rondelku wymieszałam sok z
pomarańczy,
miód,
płatki chilli i drobno starty
imbir. Zagotowałam i redukowałam na wolnym ogniu, aż sos zgęstniał. Rozgrzałam patelnię grillową, posmarowałam
olejem. Wrzuciłam
krewetki i pokrojonego na kawałki
melona. Kiedy nabrały złotego koloru przełożyłam na talerze, polałam sosem i posypałam posiekaną świeżą
melisą.Zmodyfikowana inspiracja z kwestiasmaku.com