Kolejna odsłona murzynka, tym razem z masą serową i owocami leśnymi. Muszę przyznać, że jest to bardzo udana kombinacja. Słodycz masy serowej dobrze komponuje się z lekko kwaśnymi owocami.Składniki na murzynka:1 kostka margaryny½ szkl. wody1 szkl. cukru2 łyżki z czubkiem kakao2 szkl. mąki4 jajka (białka oddzielone od żółtek)1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka dżemu wiśniowegoSkładniki na masę serową:280 g serka kremowego2 łyżki śmietany 18 %2 łyżki cukru1 łyżka mąki pszennejDodatkowo:malinyjeżynyczerwone porzeczkiborówkiIlość i proporcje owoców dowolne. Radzę tylko nie przesadzać z ilością, żeby nie wyszedł zakalec.Margarynę, wodę, cukier i kakao umieścić w garnuszku i zagotować. Przestudzić. Odlać ½ szklanki na polewę. Następnie zmiksować z żółtkami i wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz dżem. Białka ubić na sztywną pianę. Jedną łyżkę dodać do ciasta i wymieszać by je trochę rozluźnić. Następnie wmieszać do ciasta pozostałą pianę.Zmiksować serek, cukier i śmietanę. Na końcu wmieszać mąkę.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałożyć ciasto kakaowe, na to wyłożyć masę serową i rozsypać owoce. Piec przez 55 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st. C.Przepis bierze udział w akcji:Ewka