ßßß Cookit - przepis na Chrzanowa pasta rybna

Chrzanowa pasta rybna

nazwa

Wykonanie

Jeszcze przy piątku zaserwuję pyszną pastę rybną, którą pierwszy raz jadłam na Bawarii kilka lat temu. Często do niej wracam, bo jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia:-) W oryginalnej wersji głównym składnikiem jest wędzony pstrąg i do tej pory używałam właśnie jego, ale teraz miałam sielawę i kawałek halibuta. Smarowidło wyszło równie smaczne.
Składniki:
2 wędzone sielawy,
kawałek wędzonego halibuta,
serek chrzanowy Almette,
pęczek koperku,
sok z cytryny do smaku.
Przygotowanie:
Rybę obrać ze skóry i ości, podziabać widelcem . Najlepsze do tej pasty są filety z pstrąga wędzonego. Dodać serek i posiekany koperek. Dosmaczyć sokiem z cytryny. Prawda, że proste?:-)
Źródło:http://zaciszekuchenne.blogspot.com/2012/10/chrzanowa-pasta-rybna.html