Wykonanie
To pewnie moj ostatni wpis przed wyjazdem, na blogu nastapik ok 2 tygodniowa przerwa. Moderacja komentarzy bedzie odbywac sie na miare mozliwosci. Na pozegnanie zostawiam wam przepis na zdrowa surowke z wielu warzyw.

Dal 4-6 osob:300 g warzyw (
marchew,
por,
seler,
zielony groszek,
ogorek pomidor)sol,
cukier, kwasek
cytrynowy lub
sok z cytryny2
jablka4 lyzki
olejuposiekana
natka pietruszkiWarzywa oczyscic, korzeniowe warzywa zetrzec na tarce jarzynowej,
jablka i
ogorki obrac i rowniez zetrzec na tarce.
Groszek obgotowac kilka minut we wrzacej, osolonej wodzie i odcedzic, ostudzic.
Pomidory pokroc w kostke. Wszystkie skaldniki
salatki polaczyc z
olejem. Przyprawic do smaku
sola,
cukrem i kwaskiem
cytrynowym (
sokiem z cytryny). Posypac przed podaniem
natka pietruszki.