Wykonanie
Sezon
śliwkowy rozpoczęty :)To śniadanie
mogę śmiało zapisać na listę moich ulubionych. Chrupiące
migdałowe ciasto, supersłodkie
śliwki i kwaskowate
maliny... tego mi było dzisiaj trzeba :)
Śliwki smażone na
maśle ghee i cukrze
kokosowym owinięte kołderką z
migdałowego ciasta drożdżowego podane z
serkiem wiejskim,
malinami i
cukrem pudrem trzcinowymPlums fried with ghee butter and cane sugar wrapped in blanket of almond yeast dough served with coconut cottage cheese, raspberries and icing sugar


***Pamiętacie zdrowe przekąski niemieckiej
marki Helden ?Już kiedyś
pisałam o nich na blogu w TYM
poście.Jakiś czas temu pojawiły się również w Polsce, a w dodatku są dostępne nowe smaki.Przekąski nie zawierają
cukru, są ekologiczne, a co najważniejsze - listaskładników jest niesamowicie krótka.To chyba jedyne tak zdrowe chrupki na rynku!

Dla przykładu - lista składników dla chrupek
waniliowych:
mąka kukurydziana 34%,zagęszczony sok z
daktyli 23%,
mąka razowa owsiana 20%,
mąka ryżowa 19%,
mąka sojowa, bourbon
wanilia w proszku 0,3%.Całkiem niezły, prawda? :)
