Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ogórki małosolneZupa pomidorowa »Nie no ja chyba się zakochałam w
papryce czy co leczo dzisiaj i to z
papryką ale też z bardzo smacznym i lekko
ostrym składnikiem .SKŁADNIKI:6
papryk czerwonych3
udka z kurczakasos chińskie curry 150 gram
czosnek 6 ząbkówodrobina
soli ,
pieprzu mielonego
papryki słodkiej czerwonej
oliwa z oliwek 3 łyżkirosołek drobiowy 1 sztukaPRZYGOTOWANIE:
Paprykę umyłam pokroiłam w paseczki włozyłam na patelnie polałam
oliwa z oliwek na górę położyłam
udka z kurczaka i przykryłam pokrywką, mieszałam co jakiś czas . Kiedy
mięso poddusiło się tak , że można było je obrać , wyjęłam udka obrałam i dodałam z powrotem do już podduszonej
papryki . Dodałam ząbki
czosnki sól pieprz paprykę słodką i rosołek drobiowy tak dosiałam dalej aż doszło wszyto razem . Na koniec dodałam
sos chiński curry i mieszając doprowadziłam do wrzenia wyłączyłam gaz i zostawiłam pod pokrywką . można podawać z
ziemniakami.
sobota, 11 sierpnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter