ßßß Cookit - przepis na Graham od Chleb na zdrowie i pasta z ciecierzycy z rukolą i tymiankiem

Graham od Chleb na zdrowie i pasta z ciecierzycy z rukolą i tymiankiem

nazwa

Wykonanie

Takimi śniadaniami mogłabym rozpoczynać każdy dzień :) Zielona pasta z ciecierzycy, która swój kolor zawdzięcza dodatkowy rukoli, na świeżo upieczonym chlebku graham. To kolejny chleb, po chlebie wiejskim, który upiekłam z gotowej mieszanki, którą dostałam do testów od Chleb na zdrowie. I tym razem nie zawiodłam się. Chlebek wypiekłam w automacie do wypieku chleba. Graham z mieszanki jest naprawdę pyszny - ciężki, sycący, z chrupiącą skórką - taki, jaki powinien być prawdziwy, domowy chleb. Polecam Wam zakup gotowych mieszanek od pana Adama, który stawia na jakość swoich produktów. Więcej o mieszankach i teście chleba wiejskiego możecie poczytać TUTAJ .
Składniki:
Chleb:
1 opakowanie gotowej mieszanki do wypieku chleba - chleb graham
320 g wody o temp. 40 stopni
Pasta z ciecierzycy:
1 puszka (400 g) ciecierzycy
1 ząbek czosnku
10 listków rukoli
1/4 łyżeczki świeżo startych płatków chili
2 łyżeczki posiekanego tymianku
2 łyżki oleju rzepakowego
sól (do smaku)
Chleb przygotować według przepisu na opakowaniu.
Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Dodać czosnek, tymianek, sól, chili, rukolę i olej. Składniki zmiksować na pastę. Podawać na świeżo upieczonym grahamie. Smacznego!
Źródło:http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2013/07/graham-od-chleb-na-zdrowie-i-pasta-z.html