Wykonanie
Takimi śniadaniami mogłabym rozpoczynać każdy dzień :) Zielona pasta z
ciecierzycy, która swój kolor zawdzięcza dodatkowy
rukoli, na świeżo upieczonym
chlebku graham. To kolejny
chleb, po
chlebie wiejskim, który upiekłam z gotowej mieszanki, którą dostałam do testów od
Chleb na zdrowie. I tym razem nie zawiodłam się. Chlebek wypiekłam w automacie do wypieku
chleba. Graham z mieszanki jest naprawdę pyszny - ciężki, sycący, z chrupiącą skórką - taki, jaki powinien być prawdziwy, domowy
chleb. Polecam Wam zakup gotowych mieszanek od pana Adama, który stawia na jakość swoich produktów. Więcej o mieszankach i teście
chleba wiejskiego możecie poczytać TUTAJ .
Składniki:
Chleb:1 opakowanie gotowej mieszanki do wypieku
chleba -
chleb graham320 g
wody o temp. 40 stopniPasta z
ciecierzycy:1 puszka (400 g)
ciecierzycy1 ząbek
czosnku10 listków
rukoli1/4 łyżeczki świeżo startych
płatków chili2 łyżeczki posiekanego
tymianku2 łyżki
oleju rzepakowegosól (do smaku)
Chleb przygotować według przepisu na opakowaniu.
Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Dodać
czosnek,
tymianek,
sól,
chili,
rukolę i
olej. Składniki zmiksować na pastę. Podawać na świeżo upieczonym
grahamie. Smacznego!