ßßß Cookit - przepis na Bavette z pastą z fety i tymianku

Bavette z pastą z fety i tymianku

nazwa

Wykonanie

Dawno nic się tu nie pojawiało. To chyba moja najdłuższa przerwa! To nie znaczy jednak, że nic przez ten czas nie gotowałam ;) Nowych przepisów i pomysłów mam dużo, teraz czas wszystko obfotografować i powrzucać przepisy!
Przy okazji tego posta, chciałam pochwalić się faktem, iż pięć z moich przepisów zostało zamieszczonych w książce ,,Z miłości do jedzenia, najlepsze przepisy polskich blogerów".
A poniżej przepis na mój dzisiejszy obiad. Przygotowanie zajęło mi 10 minut :) Miałam ochotę na makaron, więc zajrzałam do lodówki żeby sprawdzić co by tam można wrzucić i znalazłam w miseczce białą serową pastę. Nie byłam do końca pewna co to za mieszanka, ale efekt połączenia jej z makaronem był niesamowity :) Okazało się, że to pasta na kanapki, na którą moja mam dostała przepis od swojej przyjaciółki Aśki. A przepis jest bardzo prosty:
Składniki:
garść makaronu bavette ( bądź innego)
pół ostrej papryczki
ząbek czosnku
odrobina masła
3 łyżki pasty
pasta:
270 g fety
łyżka cytryny
2 łyżki oliwy
garść świeżego tymianku
ząbek czosnku
Przygotowanie:
1) Podsmażamy na patelni na maśle posiekaną papryczkę i czosnek
2) Wrzucamy na patelnię ugotowany makaron
3) Mieszamy wszystkie składniki pasty i dorzucamy 3 łyżki do makaronu, mieszamy wszystko na małym ogniu
GOTOWE! :)
a resztę pasty mamy na kanapki :)
Źródło:http://comida-pl.blogspot.com/2013/08/bavette-z-pasta-z-fety-i-tymianku.html