Wykonanie

Prezentuję dziśmuzyczno - tanecznedanie ;)Barwy i kształtykojarzą mi się z daleką Hiszpanią.Hm.. chyba dlatego,że po deszczowych,trudnych dniach,ponownie pojawiło sięsłońce :)Dwie wieprzowe
polędwiczkiposiekałam drobno
ostrym nożem.Dodałam trzy
żółtka,jedno całe
jajko,łyżkę
musztardy staropolskiej,łyżkę
oliwy,
czarny pieprz, kilka
kaparów,trzy łyżki tartego
parmezanu, pęczek posiekanej
natki pietruszki i
sól morską do smaku.Uformowałam podłużne wałeczki, obtoczyłam w płatkach owsianych.Piekłam w piekarniku, w temperaturze 250°C.
Ziemniaki pokroiłam specjalnym nożem - falbanką.Umyłam, osuszyłam, smażyłam na patelni z każdej strony.Kiedy były rumiane, przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika.
Marynowane patisony,
ogórki małosolne i świeże
pomidorkiutworzyły bukiet jarzyn.Miłego popołudnia.