Wykonanie
Składniki6 pałek z
kurczaka (podudzia)3
jajka1 łyżeczka
koperku1/8 łyżeczki
białego pieprzu1/3 łyżeczki
soli2-4 łyżki
oliwy z oliwekwłaściwie przyprawić powinno się według uznaniaPrzygotowaniePałki obrać z
mięsa, usunąć skórę, chrząstki i kostki.
Mięso zmielić. Do
mięsa dodać resztę składników i wymieszać na jednolitą masę. Ja
mięso wzięłam z zupy więc zmieliłam też dodatkowo kawałek
pora;)Smażymy możliwie na jak najmniejszej ilości tłuszczu. Udało mi się użyć 4 łyżki
oliwy a wyszło mi 7 kotletów.
Moja córka je zupy w zasadzie codziennie ale
kurczak zostawał dla mnie. Jest to jeden z pomysłów na zjedzenie go :) W smaku bardzo fajne - chyba dzięki temu porowi nie były suche.
Koperkowe, świeże i super smakowały mi z relishem z
ogórków .