ßßß Cookit - przepis na Z cyklu: kiełki na ciepło - dzisiaj jajecznica!

Z cyklu: kiełki na ciepło - dzisiaj jajecznica!

nazwa

Wykonanie

Jak już wspomniałam przy okazji postu o kiełkowaniu, do tej pory kiełki spożywałam na surowo, dodając je do kanapek czy surówek.
W tym sezonie chcę poeksperymentować z kiełkami na ciepło. Dorzucam je więc do zup, zrobiłam puree z soczewicy, również dodaję je do puree z ziemniaków.
A dzisiaj przesmażyłam na maśle i zrobiłam na nich jajecznicę!
Składniki na porcję:
* 2 jajka dobre
* kiełki - dałam resztkę mieszanki lucerny z rzodkiewką i kiełki fasolki mung
* łyżeczka masła
* przyprawy: sól morska, suszone pomidory (suche), czosnek niedźwiedzi, lubczyk
Na rozgrzane masło wrzuciłam kiełki, chwilkę smażyłam, po czym dodałam rozkłócone jajka (sł) i kolejno jeszcze: czosnek niedźwiedzi (o), odrobinę soli (sn), odrobinę suszonych pomidorów (k) i na koniec lubczyk (g).
Na talerzu posypałam jeszcze zieloną cebulką z okiennej hodowli.
Sfotografowałam i zjadłam z wielkim smakiem:)
"Twoja aktualna sytuacja nie determinuje tego, dokąd możesz pójść, a jedynie to, skąd startujesz."
Nido Qubein
Komentarze
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2012/03/z-cyklu-kieki-na-ciepo-dzisiaj.html