Wykonanie
«
Rostbef na rozowoSalatka z wedzonym
kurczakiem ... »
Mloda kapusta teraz jest najbardziej soczysta i krucha :)

Dla 4 osob:2 srednie
pory1/2
glowki kapusty1
marchewka1
jablko4 lyzki
majonezu4 lyzki
jogurtu naturalnego1 lyzka
soku z cytrynysol,
pieprzslodka papryka w proszku1 lyzeczka
natki pietruszkiPory przeciac wzdluz, umyc, osuszyc i pokroic w polkrazki.
Kapuste posztakowac, umyc i osaczyc na sicie. Razem z
porami wlozyc do slaterki, posolic, lekko ugniesc i odstawic na 10 minut.
Jablko i
marchewke obrac, zetrzec na tarce jarzynowej dolazyc do
kapusty i
pora i wymieszac.
Jogurt wymieszac z
majonezem,
sokiem z cytryny, doprawic do smaku
sola,
pieprzem i
papryka. Sosem polac surowke i wymieszac. Posypac
natka pietruszki tuz przed podaniem.czwartek, 21 maja 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze