ßßß Cookit - przepis na Surowka z porow i bialej kapusty

Surowka z porow i bialej kapusty

nazwa

Wykonanie

« Rostbef na rozowo
Salatka z wedzonym kurczakiem ... »
Mloda kapusta teraz jest najbardziej soczysta i krucha :)
Dla 4 osob:
2 srednie pory
1/2 glowki kapusty
1 marchewka
1 jablko
4 lyzki majonezu
4 lyzki jogurtu naturalnego
1 lyzka soku z cytryny
sol, pieprz
slodka papryka w proszku
1 lyzeczka natki pietruszki
Pory przeciac wzdluz, umyc, osuszyc i pokroic w polkrazki. Kapuste posztakowac, umyc i osaczyc na sicie. Razem z porami wlozyc do slaterki, posolic, lekko ugniesc i odstawic na 10 minut. Jablko i marchewke obrac, zetrzec na tarce jarzynowej dolazyc do kapusty i pora i wymieszac. Jogurt wymieszac z majonezem, sokiem z cytryny, doprawic do smaku sola, pieprzem i papryka. Sosem polac surowke i wymieszac. Posypac natka pietruszki tuz przed podaniem.
czwartek, 21 maja 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/05/Surowka-z-porow-i-bialej-kapusty.html