Wykonanie
Doskonała, pełnowartościowa
sałatka, którą możemy przygotować błyskawicznie z wykorzystaniem kilku prostych składników.Oprócz tych podstawowych do sałatki możemy dodawać wszystko to, co lubimy.Szybko, zdrowo, kolorowo.
Tuńczyk w konserwie zarówno w
oliwie jak również w sosie naturalnym spożywany jest we Włoszech w bardzo dużych ilościach. Jest przede wszystkim bardzo smaczny i dobrej jakości.Jest doskonałym dodatkiem nie tylko do sałatek, ale również przyrządza się z niego pyszne sosy do
makaronów, dodaje się go do pizzy , jest doskonałym dodatkiem do
pieczywa , a nawet można wykorzystać go do przygotowania znakomitych pulpetów. Możliwości jest wiele, a dzisiaj mój
tuńczyk w miłym towarzystwie powędrował do salaterki.
Składniki: /ilości dowolne/puszka
tuńczyka w
oliwiekilka
pomidorków koktajlowychłodyżka
selera naciowegomix sałatek/dowolne gatunki plus rukola/
czerwona cebulazielone oliwki/użyłam giganti/
sól i
pieprz do smaku
ocet winnyWykonanie:Przełożyć
tuńczyka wraz z
oliwą do salaterki. Jeśli nie jesteśmy przekonani co do jakości
oliwy należy ją odlać,a do sałatki dodać świeżą. Umyć i pokroić warzywa, dodać do
ryby. Delikatnie wymieszać składniki. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem .
Sałatkę delikatnie skropić
octem winnym.