Wykonanie
            Przed-urlopowo, 
siedzę jak na szpilkach odliczając dni :) Już zostało tylko kilka. Nie będzie wczasów i podróży gdzieś tam na koniec świata, za to będzie rodzinnie. Nie widzieliśmy się bardzo długo. Cieszę się.

W kuchni też bardzo szybko, leniwie i mało ambitnie :)Za to bardzo słodko i bardzo pysznie.Kalorycznie? Chyba tak. Ale po kilkugodzinnej niedzielnej wędrówce po Izerach wcinaliśmy je bez wyrzutów sumienia.Takie właśnie te 
wafelki są. Maleńkie i ciężko poprzestać na jednym.

Składniki:200 g suchych 
wafli (miałam takie okrągłe niewielkie, średnicy kubka)1 puszka masy krówkowej (510 g)100 g miękkiego 
masła1 szklanka 
mleka w proszkuMasło miksujemy, następnie dodajemy masę 
krówkową i ucieramy do połączenia składników. Stopniowo dodajemy 
mleko w proszku cały czas miksując na gładką masę.Masą przekładamy 
wafelki, układamy je na blaszce, a na wierzch kładziemy deseczkę, lub inny płaski przedmiot który obciąży 
wafelki. Dzięki temu pozostaną płaskie i równiutkie i nie będą się odkształcać.Całość wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała.Przed podaniem kroimy na mniejsze części.Smacznego ;)
