Za nami pierwsze spotkanie Szkoły Zdrowego gotowania w Warszawie.Wykład dotyczący spożywania najważniejszego posiłku dnia – śniadania – poprowadziła Pani Beata Śleszyńska.Dowiedzieliśmy się, że śniadanie powinno być bardziej pożywne i kaloryczne niż inne posiłki, zgodnie z powiedzeniem:ŚNIADANIE ZJEDZ JAK KRÓL, OBIAD JAK KSIĄŻĘ, A KOLACJĘ JAK ŻEBRAK”.Po krótkim wykładzie przystąpiliśmy do części praktycznej – uczestnicy oglądali w jaki sposób przyrządzić zdrowe i smaczne posiłki śniadaniowe – prezentacja kulinarna odbywała się na żywo.Trzy pomysłowe propozycje prezentowały Panie: Magda i Joanna Buczek.Praktyczny pokaz dotyczył przepisów na:– koktajl owocowy z ziaren– paprykarz wegetariański.Do tego uczestnicy uczyli się jak przygotować granolę, przy wykorzystaniu jednego z naszych filmików.Jeśli również jesteście ciekawi zajrzyjcie tutaj: http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/granola-domowej-roboty/Uczestnicy naszej szkoły otrzymali też jeden z naszych przepisów w formie ulotki, aby mogli zabrać ją do domu i „odrobić” zadanie domowe wykonując pastę z cieciorki, która również była jedną z naszych propozycji na pełnowartościowe śniadanie.Mamy nadzieję, że wszyscy miłośnicy zdrowego odżywiania wywiążą się z tego zadania i przyrządzą pyszne pasty !Pragniemy podziękować wszystkim za udział w naszym spotkaniu oraz tak liczne przybycie!Zapraszamy na kolejne spotkanie już 25 stycznia o godzinie 17 . 00 (Warszawa, ul. Foksal 8)Na spotkaniu dowiemy się gorzkiej prawdy o cukrze i poznamy proste i tanie przepisy na desery wykonane bez użycia białego cukru.Wstęp wolny!Zapraszamy!