Wykonanie
« Powrót  Opis:Potrawa irlandzka.

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
łopatka jagnięca 1 kilogramów
kapusta biała 1 kilogramów
ziemniaki 500 gramów
por 1 sztuk
cebula 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
bulion mięsny 1 litrów
kminek według uznania
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę, a oczyszczona
kapustę poszatkować. Oczyszczone
ziemniaki,
por oraz
marchewki pokroić w plastry, a
cebulę i
czosnek posiekać.Do garnka włożyć warstwę
kapusty,
mięsa,
cebuli oraz
czosnku i przyprawić
solą,
pieprzem oraz
kminkiem. Przykryć
ziemniakami,
porem i
marchewka. Warstwy powtarzać, a zakończyć warzywami. Włożyć
listek laurowy oraz
natkę i wlać
bulion. Piec 90 minut pod przykryciem w 170 stopniach. Wyjąć listek oraz
natkę i zapiekać jeszcze 30 minut bez przykrycia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: