Wykonanie
Nigdy nie bylam w Meksyku a burrito zawsze bedzie mi sie kojarzylo z Ameryka:DW USA jadalam kiedys najlepsze,jak dla mnie,burritosy na swiecie,rozne rodzaje,robione na moich oczach...ech,to byly czasy...Teraz od czasu do czasu burrito robimy w domu ,bo przeciez dobre burrito trzeba czasami zjesc:)Dzisiaj burrito z
mielonka:)Skladniki:12 gotowych plackow do burrito500 g
miesa mielonego(wieprzowo-wolowego)1 puszka
czerwonej fasoli2 duze
pomidory400 g
zoltego serapol
glowki salaty(
moze byc rowniez
kapusta pekinska)1 sredniej wielkosci pojemnik
jogurtu1 szaszetka sosu "Old el Paso salsa"*1 szaszetka sosu"Old el Paso burrito sos"** ja kupuje caly,gotowy zestaw do burrito,w ktorym znajduja sie wlasnie te saszetki z salsa i sosem,mozna jednak kupic osobno placki oraz sosy w sloiczkach,mozna tez salse , sos oraz placki zrobic wlasnorecznie:)
Mielonke miesna wrzucic na patelnie,smazyc do miekkosci,dodac "Old el Paso sos" oraz pol szklanki
wody.Dokladnie wymieszac.
Fasole odcedzic,dodac do
miesa z sosem,chwile jeszcze smazyc.
Pomidory umyc,pokroic w kostke.
Ser zetrzec na tarce,na grubych oczkach.
Salate badz
kapuste pekinska pokroic w paski.
Placki do burrito podgrzac na suchej patelni,na kazdy placek nalozyc
mieso z
fasola,na to ponownie nalozyc
pomidory,na
pomidory-
salate,na
salate -salse,na salse-
jogurt a na
jogurt-
zolty ser.Placki zwinac i spozywac...Po moich burrito juz nic nie zostalo ale z checia znowu bym zjadla!Uzalezniaja:)