Wykonanie
niedziela, 17 Sierpień 2014, autor: blue_megi, 7 Komentarzy »Jajeczne wrapy
śniadaniowePamiętacie o jedzeniu śniadań? Weekend to dobry czas, aby trochę poeksperymentować i przygotować śniadanie, które
zrobi wrażenie na domownikachWbrew pozorom, wrapy które Wam dziś proponuję, są proste do przygotowania. Możecie dodać dodatki jakie lubicie. Smacznego!
Składniki:4
jajka4 łyżki zimnej
wodyszczypta
soli i
pieprzuposiekany
szczypiorekposiekany drobno
koperekodrobina
olejuDodatki:dowolne warzywa: na przykład
papryka,
pomidor,
sałata,
ogórekszynka,
salami lub grillowany
filet z kurczakaser żółty w plastrach
Jajka dokładnie roztrzepujemy z
wodą,
przyprawami i posiekanymi
ziołami. Patelnię lekko natłuszczamy. Wlewamy porcję masy jajecznej i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Gdy masa się zetnie delikatnie obracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilkę. Odkładamy na talerz i smażymy kolejne porcje. Z podanych składników powinny wyjść 4 wrapy.Na każdym wrapie jajecznym układamy liść
sałaty, plasterek
pomidora,
żółtego sera,
wędlinę lub pokrojonego na paski
kurczaka. Delikatnie zawijamy i podajemy.