ßßß
Cookit - przepis na Makaron z wątróbką i kremowym sosem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Makaron z wątróbką i kremowym sosem
Składniki
Wykonanie
Drób
/
Makarony
Makaron
z
wątróbką
i kremowym sosemśroda, 28 Maj 2014, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »
Makaron
z
wątróbką
to naprawdę fajny i bardzo smaczny pomysł na sycący posiłek. To danie przekona nawet tych, którzy za
wątróbką
nie przepadają. Polecam!Składniki:
makaron
parpadelle, porcja dla 3 osób500 g
wątróbki drobiowej
2 łyżki
oliwy
1
cebula
1 ząbek
czosnku
szczypta suszonego
rozmarynu
pół szklanki
śmietanki kremówki
łyżeczka
musztardy
francuskiejświeżo starty
parmezan
sól
i
czarny pieprz
do smaku
Makaron
gotujemy al dente, odsączamy i odstawiamy. Umyte i oczyszczone
wątróbki
kroimy w plasterki.
Cebulę
obieramy i drobno kroimy.
Czosnek
przeciskamy przez praskę. Na dużej patelni rozgrzewamy
oliwę
i wrzucamy
cebulę
i
czosnek
. Smażymy mieszając, aż
cebula
się zeszkli. Dodajemy pokrojone
wątróbki drobiowe
. Smażymy przez kilka minut, aż się zetną. Dodajemy szczyptę
rozmarynu
,
musztardę
i
śmietanę
. Mieszamy jeszcze przez chwilę i zdejmujemy z ognia. Jeśli to konieczne doprawiamy do smaku
solą
i
czarnym pieprzem
. Mieszamy gorący sos z
makaronem
i od razu podajemy danie posypane startym
parmezanem
. Smacznego!
Źródło:
http://www.rogalikblog.pl/przepisy/makarony/makaron-watrobka-kremowym-sosem
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)