ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki drobiowe

Szaszłyki drobiowe

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Ciasto ucierane z malinami
Ciasto z bezikami i chałwą »
Składniki:
800 g filetów z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sok i skóra starta z 1 cytryny
łyżeczka tymianku
sól, pieprz
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na długie paski. Czosnek obrać i posiekać. Oliwę wymieszać w misce z 2 łyżkami soku z cytryny, 1 łyżeczką skórki i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem, dodać tymianek. Włożyć mięso i odstawić na 3 godziny. Kurczaka osączyć i nabić na zwilżone wodą patyczki szaszłykowe. Smażyć na patelni grillowej, od czasu do czasu odwracając.
Smacznego:)
poniedziałek, 23 sierpnia 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/08/Szaszlyki-drobiowe.html