Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Ciasto ucierane z
malinamiCiasto z bezikami i
chałwą »
Składniki:800 g
filetów z kurczaka2 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwysok i skóra starta z 1
cytrynyłyżeczka
tymiankusól,
pieprzMięso umyć, osuszyć i pokroić na długie paski.
Czosnek obrać i posiekać.
Oliwę wymieszać w misce z 2 łyżkami
soku z cytryny, 1 łyżeczką skórki i
czosnkiem. Doprawić
solą i
pieprzem, dodać
tymianek. Włożyć
mięso i odstawić na 3 godziny.
Kurczaka osączyć i nabić na zwilżone
wodą patyczki szaszłykowe. Smażyć na patelni grillowej, od czasu do czasu odwracając.Smacznego:)poniedziałek, 23 sierpnia 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze