Wykonanie
No chyba nie podejrzewałaś,że zmiksowana
melisa będzie miała obłędny,nasycony upalnym słońcem, wściekło-zielony odcień??Yyyyyy...Rzeczywiście, jakoś tak głupio uwierzyłam,że romansując z
cytryną jednak zachowa swój piękny powab z ogrodu.Nie zachowała.;)Całe szczęście, że pyszna jest.A wraz z nią całe gałeczki
melisowych lodów.kłaniają się państwu nisko.Voila!
Składniki ( na 2 gałki
lodów):1
bananpęczek
melisy (świeżej)pół
cytrynyjeśli lubisz bardzo słodkie ewentualnie
ksylitol (1 łyżeczka) lub
stewia (1 szczypta)
Wykonanie:Zmiksuj dokładnie wszystkie składniki i włóż do zamrażarki.Mieszaj co jakiś czas. Nie zamrażaj "na kość".Gotowe!
ps. w temacie
lodów... połączenie: cukier+nabiał+mrożenie nadużywane w lecie, jest wprost proporcjonalne do ilości przeziębień w zimie... Według TMC to właśnie w lecie pracujemy na pierwsze jesienne i zimowe przeziębienia i grypy. Nie przesadźcie z ilością wychładzających
napojów i potraw. Lato jest w Polsce zbyt krótkie by organizm zdążył się przygotować do zimy.Jeśli już macie ochotę na
lody, zrezygnujcie z tych
mlecznych, słodzonych
cukrem...Ciao!:)