ßßß Cookit - przepis na Szyszki ryżowe dla alergika

Szyszki ryżowe dla alergika

nazwa

Wykonanie

Kto z nas nie pamięta tego smaku z dzieciństwa? Wczoraj mnie natchnęło i zrobiłam – w wersji dla alergików rzecz jasna.
Składniki:
50 g ryżu preparowanego
0,5 szklanki cukru
1/3 szklanki mleka ryżowego
2/3 szklanki mleka ryżowego w proszku
1 czubata łyżka karobu
około 8 dag margaryny bezmlecznej (ja pomieszałam pół na pół z masłem klarowanym)
Wykonanie:
Rozpuścić margarynę, dodać cukier, mleko ryżowe i karob – zagotować i zestawić z ognia. Dodać mleko ryżowe w proszku i bardzo dokładnie rozmieszać. Następnie dosypać ryż preparowany. Formować szyszki i układać np. na silikonowej powierzchni, albo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Schować do lodówki na noc.
Smacznego!
Źródło:http://blog.pasjemamy.pl/?p=632